1 juni 2018

IT-bedrijven voorlopers in Cloudadoptie

Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud populairste platformen.

Wat betreft het gebruik van cloudtechnologie lopen IT-bedrijven (66%) met meer dan 100 werknemer (72%) voorop. De belangrijkste reden om voor cloud te kiezen is het gebruik van alle applicaties in de cloud (Saas: 71%), gevolgd door het draaien van eigen virtuele  machines in de cloud (Iaas: 61%) en het inzetten van beheerapplicaties (Paas: 59%).

Andere redenen om de cloud te gebruiken is het delen en opslaan van bestanden (47%), big data en machine learning (41%) en het inzetten van datacontainers (36%), ook wel bekend als Caas.

De belangrijkste reden om naar de cloud te gaan zijn het verkorten van de ‘time-to-market’ en kostenbesparing. Redenen om (nog) niet naar de cloud te gaan zijn een gebrek aan kennis (36%) of zorgen omtrent security en privacy (27%).

Ruim 8 op de 10 Nederlandse bedrijven gebruikt cloud-technologie

Maar liefst 88% van de ondervraagde bedrijven tijdens een onderzoek van Computable heeft de cloud geadopteerd. Van de organisaties die nog niet de gang naar de cloud hebben gemaakt, verwacht 8 op de 10 dit binnen 5 jaar te gaan doen.

Camarate ICT adviseert, implementeert en beheert public, private en hybrid cloud bij bedrijven in Noord Holland.  Heeft u hulp nodig in uw weg naar een optimale oplossing voor uw bedrijf? 0228.712 390. Onze adviseur maakt graag een afspraak.

(bron: Computable)

1 juni 2018

Ik heb een vraag

camarate groep

Full Service dienstverlener en Solution provider in ICT, Sourcing, Kennismanagement & Training.

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

22 november 2019 Leren, studeren en up 2 date blijven.

8 oktober 2019 Zo doen we dat bij Camarate ICT!

Complete nieuwsoverzicht